All akva

Trygg mat - HACCP

06
08

Trygg mat

Grunnforutsetninger

  • Hygiene og renhold; lokaler, utstyr og personal
  • Vannkvalitet
  • Vedlikehold av produksjonslokaler og utstyr
  • Leverandører, Innkjøp/råvarer og mottakskontroll
  • Skadedyr
  • Opplæring

Farekartlegging og HACCP analyse

En god farekartlegging starter gjerne med å lage et flytskjema av prosessen, og trinn for trinn ta for seg kjemiske, biologiske og fysiske farer i prosessen.

  • Flytskjema
  • Fareanalyse og kritiske kontrollpunkt
  • Sjekklister og prosedyrer
  • Prøvetaking og trending
  • Tiltaksplan og tiltaksgrenser per OPRP/CCP
  • Food fraud/Food defense

Revisjoner

Både interne revisjoner og tilsyn fra myndigheter har som hensikt å avdekke poteniselle hull mellom ditt internkontroll system og etterlevelse av regelverk.

  • Interne revisjoner
  • Good manufacturing Practise (GMP)
  • Leverandørrevisjoner
  • GAP analyse: BRC/ GMP+
  • Tilsyn myndigheter